Werkervaring

Maart 2013 - heden
Legal counsel en Compliance officer
Stichting Dam

Momenteel is Andreas verbonden aan Stichting Dam als Legal Counsel en Compliance Officer. Sinds september 2013 werkt hij voor IT bedrijf Treestle, een bedrijf dat software maakt tegen onder andere DDoS aanvallen. En sinds 1 januari 2014 is hij co founder, owner en jurist van Chipin, een startup die verzekeringen en telematica combineerd.

Maart 1998 - Okt 2012
Manager
Aegon

Na 4 jaar bij Houthoff te hebben gewerkt werd hij gevraagd om bij Aegon te komen werken als advocaat in dienstbetrekking bij het schadebedrijf. Andreas heeft vervolgens 14 jaar bij Aegon gewerkt en zich hier bezig gehouden met procedures en geschillen, het inkopen en stroomlijnen van juridische dienstverlening, het maken van overeenkomsten, ondersteunen van inkoopprocedures, acquisities en fraudebestrijding. Ook hield hij zich bezig met naleving van wet- en regelgeving (compliance). Daarnaast is hij ook verantwoordelijk geweest voor de aansturing van diverse afdelingen als manager en het internationaal inkopen van herverzekering.

Van 1994 - 1998 (4 jaar)
Advocaat
Houthoff

Onmiddellijk na zijn afstuderen is Andreas aan de slag gegaan bij Houthoff als advocaat met als specialisaties verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht en faillissementen. Hij is in het bezit van een stageverklaring advocatuur.

Opleidingen

Van 2010 - 2010
Harvard Business School
Harvard Business School

Building and leading customer-centric organisations

Van 1989 - 1994
Rechten (civiel recht)
Universiteit van Tilburg

Na het VWO heeft Andreas rechten gestudeerd in Tilburg met als afstuurrichting civiel recht. Keuzevakken waren onder andere Internationaal Mededingingsrecht, Europees recht, Internationaal privaatrecht en Verzekeringsrecht.

Van 1990 - 1991
Voorzitter studentenvereniging Plato
Studentenvereniging Plato

Tijdens zijn studententijd was hij actief bij studentenvereniging Plato waar hij voorzitter van het bestuur was en lid was van de introductiecommissie, voorzitter van de promotiecommissie, en lid van de adviesraad.